Teknologi Penanaman Halia secara Fertigasi

40 students

Teknologi Penanaman halia secara Fertigasi telah terbukti dapat meningkatkan pertumbuhan dan hasil halia sehingga purata 1.8 kg bagi halia muda dan 4.4 kg bagi halia tua. Manakala purata hasil yang boleh dicapai oleh pengusaha di dalam industri fertigasi halia adalah 2.4 kg untuk halia muda dan 5.4 kg untuk halia tua sepolibeg.

Di dalam kursus teknologi penanaman halia secara fertigasi ini usahawantani akan akan mempelajari konsep pengurusan sebelum penanaman dan selepas penanaman ke polibeg secara terperinci. Di samping itu juga usahawantani akan mempelajari kaedah baru di dalam penanaman halia secara fertigasi.

Kursus ini akan sentiasa diupdate dan pelajar hanya perlu bayar sekali sahaja untuk menikmati kursus ini sepanjang hayat dengan update terbaru.

Objektif Kursus adalah seperti berikut:

1. Memahami konsep penanaman halia secara fertigasi

2. Memahami gerak kerja yang terlibat di dalam penanaman halia fertigasi.

3. Mampu membuat analisa kewangan ringkas projek fertigasi halia.

Instructor

0.0
0 total
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
RM 250.00 RM 50.00

11 comments

  1. Untuk dapatkan sijil boleh buat pembayaran RM10 ke:
   MASSER ENTERPRISE
   BANK: RHB BANK
   ACCOUNT NUMBER: 2-62081-0001183-6

   Selepas selesai pembayaran sijil whatsapp ke nombor 017-648 6713 bukti pembayaran beserta nama penuh, no kad pengenalan, alamat pos.

   Regards,

   Zulikha

  1. Wsalam. Kami sudah buka akses untuk Tuan mengikut kursus penanaman halia secara fertigasi. Klik enroll button terlebih dahulu untuk mengikut kursus tersebut. Sekian, terima kasih dan selamat belajar.

Leave a Reply